Práškový základ na šumivé bomby do kúpeľa

Šumivé bomby do kúpeľa

Šumivý základ bomby do kúpeľa je dvojzložkový práškový základ. Vďaka nemu si môžeš veľmi ľahko vyrobiť vlastné šumivé bomby do kúpeľa. Obsahuje tieto zložky: chlorid sodný, škrob zea mays, hydrogenuhličitan sodný, kyselina citrónová, sľuda.

Z 1 kg tohto základu a nižšie uvedených prísad môžeš vyrobiť 24 šumivých bômb do kúpeľa s priemerom približne 4 cm. Výber vonnej esencie a farbiva ti umožní dodať bombám do kúpeľa vôňu a farby, ktoré máš najradšej - to je jedna z výhod ich domácej výroby!

Prísady do bômb do kúpeľa

Aké prísady budeš okrem tohto základu potrebovať na výrobu šumivých bômb do kúpeľa doma:

  • Kokosový olej (65 g)

    Aromatická esencia (30 ml)

    Tekuté farbivo na bomby do kúpeľa alebo mydlový pigmentový prášok

    Voda z Hamamelis virginiana (25 ml)

    Alkohol 96º (25 ml)

    Rozprašovač s rozprašovačom

    Formu

Tieto množstvá sú uvedené pre prácu s jedným kilogramom šumivého základu bomby do kúpeľa. Ak si kúpiš viac základu, budeš musieť vypočítať pomer jednotlivých zložiek. 

Voda z Hamamelis virginiana  a alkohol 96º sa zmiešajú v rovnakých častiach v plechovke s rozprašovačom, aby sa hmota v prípade potreby zvlhčila.

Vyrob si šumivé bomby do kúpeľa

Tu nájdeš podrobný návod na výrobu šumivých bômb do kúpeľa s týmto základom:

1. Preceď zložku 1 šumivého základu na bomby do kúpeľa a pridaj 65 g kokosového oleja a 30 ml vonnej esencie. Kokosový olej by mal byť tekutý; ak je tuhý, zahrejte ho niekoľko minút v bain-marie.

2. Pridaj niekoľko kvapiek tekutého farbiva na bomby do kúpeľa podľa preferencie.

3. Pridaj zložku 2 šumivého základu bomby do kúpeľa a zmes dobre premiešaj, kým sa všetky zložky dokonale nespoja. Nezabudni si nasadiť rukavice!

4. Postrikaj 3 alebo 4 krát zmes  vodou z Hamamelis virginiana a 50 % alkoholom 96º. Zabrániš tým vysušeniu zmesi.

5. Cesto je pripravené na tvarovanie. Odporúčanie: Vypracuj cesto na pečenie: Najjednoduchšie sa používajú formy z PVC. Naplň obidve polovice formy, spoj ich a pri stláčaní ich otoč v opačnom smere.

Uvidíš, ako ľahko sa ti bude formovať. Guľôčky sa pri tvarovaní vďaka základnej receptúre nerozdelia. Žiadne praskliny ani nedokonalosti!

Tip! Ak obe polovice nedržia spolu, je to preto, že cesto nie je dostatočne vlhké. V takom prípade ho nastriekaj zmesou 96º alkoholu a vody z Hamamelis virginiana, aby bolo vlhkejšie.

Kde kúpiť základ na šumivé bomby do kúpeľa?

Na stránke www.granvelada.com si môžeš kúpiť šumivé bomby do kúpeľa a všetky ostatné produkty, ktoré potrebuješ, všetko jedným kliknutím! Rýchle doručenie. Rôzne spôsoby platby.

Stiahnite si dokumentáciu tu

Karta bezpečnostných údajov Stiahnuť (780.1k)

List Stiahnuť (559.13k)

UKÁŽEME TI AKO NA TO