Teplomer
-25%

Laboratórny teplomer

Laboratórny teplomer je prístroj, ktorý dokáže merať teplotu v rozmedzí od -10ºC do 110ºC s presnosťou na jeden stupeň. Je odolný voči fyzikálnym a chemickým látkam, čo z neho robí nepostrádateľný nástroj pri výrobe vosku, mydla a domácej kozmetiky.

Meria 30 cm na dĺžku a jeho hnedé vonkajšie delenie, farebný stĺpec kvapaliny a žlté pozadie uľahčujú odčítanie kontrolovanej teploty. Na jednom konci má sklenený krúžok na zavesenie teplomera.

Dodáva sa s ochranným plastovým puzdrom na jeho ochranu.

Použitie teplomeru pri výrobe sviečok

Pri výrobe sviečok je najdôležitejšia kontrola teploty, pretože mnohé povrchové úpravy závisia od teploty, pri ktorej sa vosk alebo parafín spracováva.

Ak chcete zmerať teplotu roztaveného vosku alebo parafínu, ponorte čistý teplometer do vosku alebo parafínu a po použití ho opäť utrite kuchynským papierom, kým je vosk alebo parafín ešte tekutý.

Použitie teplomeru pri výrobe mydla

Pri výrobe ručne vyrábaných mydiel je dôležité kontrolovať teplotu topenia, t. j. teplotu, pri ktorej tuk zmäkne a stane sa tekutým.

Prehriatie môže viesť k strate niektorých jeho vlastností.

Okrem toho je počas procesu nevyhnutné umiestniť teplomer do olejov a ďalší do roztoku sódy.

Keď oba teplomery dosiahnu rovnakú teplotu, približne 60 °C, nalejte roztok sódy na oleje.

Použitie teplomeru pri príprave krémov

Keď vyrábame krém od začiatku, počnúc tukovou časťou a vodnou časťou, je nevyhnutné použiť teplomer, ktorý dokáže kontrolovať teplotu, pri ktorej zohrievame každú z častí, približne okolo 75 °C.

Pred spojením fáz je veľmi dôležité uistiť sa, že obe majú rovnakú teplotu, inak sa emulzia „rozreže“.

Môže byť tiež užitočný pri pridávaní zvyšných zložiek (esencie, konzervačné látky alebo aktívne látky, ktoré sa rozkladajú s teplotou) do studenej zmesi (pri teplotách nižších ako 40 ºC).

UKÁŽEME TI AKO NA TO